Jump to content



Photo

Problem with the SR2 and my preston


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Louis Puli SOC

Louis Puli SOC

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 418 posts
  • Australia ,New Zealand

Posted 27 September 2006 - 02:13 AM

Hi everyone
I was on a shoot yesterday where we had 2 x 16mm cameras anArri SR 3 (Main unit) and a Arri SR2 for Steadicam .I had a problem with my Preston digital 2 which I had not come across before and would like to share with you all .
For some reason the Camera Run function would not work on the SR2 from the Preston ?? (blue 11-pinSR2 to the MDR2 )
I was at the time powering the Preston form my Pro sled using 12volts
We did power it with 24 volts as well but no go . We even Hard wired the system and again no go.?
It wasn’t a problem on Steadicam as I had my assistant just button By hand for me but when went to go on the hot head I had a quiet word to the dp and the SR3 was used and the Preston worked fine .

After returning to the rental house I recreated the problem with there Prestons as well
And they had the same problem . I also tried an Arri 3 and a 35BL (35mm) and all Prestons worked fine.

Whats with the Arri SR 2 and the Preston .

Thank
Louis Puli from down under B)
  • 0

#2 RobVanGelder

RobVanGelder

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 919 posts
  • Bangkok, Thailand

Posted 27 September 2006 - 06:44 AM

Well, one thing different between SR2 and SR3 is that the first one needs a permanent contact switch on the 11-pin, or if you own one of those 4-pin hand-held handle wires.
The SR3 has the more modern 3-pin, momentary switch.

Keep in mind that on some camera's (like modern 435/arricam) the 11-pin only supplies 12 volt and has no start-stop wiring. But that was not your problem i think.

As a restless DIY and stingy person I have once bought my preston set with only one blue Camera-run cable/connector.
Then with the famous 9-pin D-type computer connectors i have made extension cables to all other brands and types.

What I found with the SR2 and Arri 3 that some camera's are wired different then others and as the Preston has not a real switch but a electronic switch, it matters which pin is + and minus. So i had to make a switch in the D-type connector to reverse polarity, or it would run wild or not start at all with some camera's.
This could be your problem too.
  • 0

#3 Chip Monk

Chip Monk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • Orlando, FL

Posted 27 September 2006 - 07:57 AM

On SR2's, the left most 11 pin port may just be wired for 12v only, but usually the middle port is an original and should be wired for everything.
  • 0

#4 RobVanGelder

RobVanGelder

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 919 posts
  • Bangkok, Thailand

Posted 28 September 2006 - 01:17 AM

<_< Cant remember an SR2 with 2 11-pin connectors.........

I did see splitters: a little box with 2 exits.

Some electronic bases from the Arri 3 have 2 11-pin connectors though.
and yes, sometimes one works and the other doesn't.....
  • 0

#5 Chip Monk

Chip Monk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • Orlando, FL

Posted 28 September 2006 - 12:14 PM

<_< Cant remember an SR2 with 2 11-pin connectors.........

I did see splitters: a little box with 2 exits.

Some electronic bases from the Arri 3 have 2 11-pin connectors though.
and yes, sometimes one works and the other doesn't.....


The left most port on SR-2's can be modified for an 11 pin. Some have chosen to do this because of the addition of video taps, and CE speed controls. The original port was for a speed control, I believe, but with an upgrade from CE, you dont need this. CE also makes the bases for Arri 3's.

Splitter boxes also may not work, depending if the manufacturer spent the time to wire all the ports. NINER boxes are wired for all used pins, so you can use them for power and start/stop.
  • 0

#6 1acmw

1acmw
  • Guests

Posted 03 October 2006 - 03:56 AM

Louis, were you using an sr2 from pv australia? with your 11pin fisher plugged into the top of the video tap?
  • 0

#7 Louis Puli SOC

Louis Puli SOC

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 418 posts
  • Australia ,New Zealand

Posted 03 October 2006 - 05:17 AM

Louis, were you using an sr2 from pv australia? with your 11pin fisher plugged into the top of the video tap?


Firstly How are You ?? Mr NO NAME ??
I was useing a SR2 from another rental house in Melbourne and I was useing the Normal 11 pin fisher plug at the back of the camera under the on board battery.
Still no real answers yet I will be testing again later this week .I will let you know if I find anything .
Thanks for all of your answers so far.
Louis Puli down under B)
  • 0




Boland Communications

Omnishot Systems

SkyDreams

GPI Pro Systems

Ritter Battery

BOXX

Betz Tools for Stabilizers

Wireless Video Systems

Paralinx LLC

Teradek

PLC Electronics Solutions

IDX

rebotnix Technologies

Engineered Cinema Solutions

Media Blackout - Custom Cables and AKS

PLC - Bartech

Varizoom Follow Focus