Jump to content



Photo

Cinetronic Gen 2 service?


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Scott Baker

Scott Baker

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 41 posts
  • Hollywood, CA

Posted 19 January 2017 - 07:54 AM

Hey so I got the Cinetronic Gen 2 monitor on a used sled I picked up and there seems to be an issue with the HD-SDI In connection. The signal keeps dropping, especially if you tilt the monitor up or down.

 

Chris at Cinetronic says they no longer provide service for it.

 

I'm sure it's a simple solder job that needs to be done but I'm not the most savvy with such things and fear making the problem worse.

Anyone out there know their way around this monitor?

 

I'm in Cambodia now, but will be back in Los Angeles in February.

 

Thanks,

 


  • 0

#2 James Baldanza SOC

James Baldanza SOC

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 140 posts

Posted 19 January 2017 - 08:04 PM

Wow,They're not servicing them anymore!!!

Great opportunity for someone to make some money with all the Cinetronic monitors there.


  • 0

#3 Jarrett P. Morgan

Jarrett P. Morgan

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 225 posts
  • Los Angeles, CA

Posted 20 January 2017 - 09:32 AM

That's strange. Chris serviced my Gen 1 in September. Maybe the Gen 1 has less custom parts...?


  • 0

#4 Scott Baker

Scott Baker

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 41 posts
  • Hollywood, CA

Posted 20 January 2017 - 10:31 PM

Jarrett, his email reads "The Gen2 is no longer serviced, since we no longer have parts."
😕
  • 0

#5 Alan Rencher

Alan Rencher

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 1091 posts
  • Los Angeles

Posted 26 January 2017 - 10:46 PM

We might be able to replace that BNC connector for you: sales@mediablackout.net


  • 0

#6 Scott Baker

Scott Baker

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 41 posts
  • Hollywood, CA

Posted 28 January 2017 - 01:20 AM

We might be able to replace that BNC connector for you: sales@mediablackout.net

Thanks Alan, 

I'll hit you guys up when I get back to LA.


  • 0

#7 Scott Baker

Scott Baker

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 41 posts
  • Hollywood, CA

Posted 07 April 2017 - 04:15 PM

Update:

Alan over at Media Blackout was able to diagnose the problem (some form of hot glue was being used inside the monitor causing obvious problems when it heated) and fix it right up.


  • 0

#8 Alan Rencher

Alan Rencher

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 1091 posts
  • Los Angeles

Posted 10 April 2017 - 01:26 PM

A lot of the connections in the monitor are glued together using hot glue. Some of those connections are non-locking, or even mismatched connectors. There are even some boards that are held in with hot glue.

 

The problem I found on Scott's monitor was that when things heat up, the hot glue melts and components start shifting. On Scott's monitor, a connector attached to the SDI input board did not match the connector it was mated with on the board itself. Since they didn't lock together, the two connectors were glued together with hot glue to maintain an electrical connection. This connection was directly below the heat sink for the backlight, so after about ten minutes of use, the glue would soften, and the connector would move enough to cause signal loss.

 

I was able to reseat the connector, and I used heat resistant silicone electronic-potting material to replace all of the hot glue in the monitor. In cases like these, we are able to make repairs, but we cannot replace board-level components or correct firmware errors.


  • 2

#9 Afton Grant

Afton Grant

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 908 posts
  • New York, Boston

Posted 10 April 2017 - 10:37 PM

A lot of the connections in the monitor are glued together using hot glue. Some of those connections are non-locking, or even mismatched connectors. There are even some boards that are held in with hot glue.

 

The problem I found on Scott's monitor was that when things heat up, the hot glue melts and components start shifting. On Scott's monitor, a connector attached to the SDI input board did not match the connector it was mated with on the board itself. Since they didn't lock together, the two connectors were glued together with hot glue to maintain an electrical connection. This connection was directly below the heat sink for the backlight, so after about ten minutes of use, the glue would soften, and the connector would move enough to cause signal loss.

 

 

new-smh-gif-299.gif

 

I'm so insanely glad I cut ties with that company when I did.


  • 2

#10 Brant S. Fagan SOC

Brant S. Fagan SOC

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 407 posts
  • Charlestown, New Hampshire, USA

Posted 13 April 2017 - 11:34 AM

Hot glue?  Really?  I use bubble gum in my stuff as it's much more resistant to change and removal.


  • 0

#11 Deke Keener

Deke Keener

    Member

  • Sustaining Members
  • 21 posts
  • Atlanta, GA

Posted 13 April 2017 - 12:07 PM

...and if anyone is resistant to change, Brant...
  • 0

#12 Alan Rencher

Alan Rencher

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 1091 posts
  • Los Angeles

Posted 22 May 2017 - 03:55 PM

If anyone is interested in contacting us about fixing the issue mentioned above. Please don't contact me on the forum because I don't always check my inbox here. Contact us via email instead: sales@mediablackout.net

 

We are not able to correct any firmware issues or make board-level repairs. We can only fix bad connections within the monitor.


  • 0




Ritter Battery

Wireless Video Systems

BOXX

GPI Pro Systems

PLC Electronics Solutions

Betz Tools for Stabilizers

Paralinx LLC

Media Blackout - Custom Cables and AKS

PLC - Bartech

Omnishot Systems

SkyDreams

Boland Communications

Varizoom Follow Focus

IDX

rebotnix Technologies

Teradek