Jump to content


HU2 Omnishot battery adapter and MicroForce issue

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Andre Trudel

Andre Trudel

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 147 posts

Posted 20 March 2015 - 08:33 PM

I have an HU2 with an Omnishot battery adapter. When I plug the Micro force V+F zoom control in and power up the hand unit, the low battery light just blinks really fast and is not operational. If I plug the zoom control in after powering up the HU2, it works just fine.


It’s definitely an omnishot adapter issue. When I use the stock Preston batteries everything works as it should.


Has anyone else experienced this issue? Is it ok to be plugging cables in while the unit is powered up like that?



  • 0

#2 Brad Hruboska

Brad Hruboska

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 156 posts
  • Toronto

Posted 22 March 2015 - 10:05 AM

are you using bigger 7.2 v batteries like a 760 size? contact omnishot, they have been very proactive with me when ihad a adapter fiz out on me.

  • 0

#3 brett.mayfield


    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 217 posts
  • hotlanta | lost angeles

Posted 22 March 2015 - 09:51 PM

good to know. i have been getting the rapid blinking even without plugging in the microforce. ill be sure to contact them

  • 0


Wireless Video Systems

GPI Pro Systems

rebotnix Technologies

PLC Electronics Solutions



Camera Motion Research

Boland Communications

PLC - Bartech

Omnishot Systems

Varizoom Follow Focus

Paralinx LLC

Ritter Battery

Betz Tools for Stabilizers