Jump to content



Photo

VIDEO TRANSMISSIOM PROBLEM

WE VI WIRELESS-HD VIDEO

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Elie AZAR

Elie AZAR

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 October 2013 - 03:56 AM

Hello,

I have been facing a problem concerning wire-less video transmission using my WE VI WIRELESS system. This problem has only been happening during this year. I am using a SONY PMW-320 and my transmitter is of the model IDX CD-5HD.

The problem is that my recieved image on the monitor is breaking up into a black screen for about 2 frames at a very short distant rate.

By short distant i mean it breaks up when i am right next to the reciever.

I have tried changing cables and even tried changing cameras but the problem is still present.

The problem is not a RF (out of range problem) but a random black cut which i beleive is considered as a video signal problem.

 

Please get back to me i would really appreciate your theories or possible solutions.

Thank you.

Elie Azar

 

 


  • 0

#2 Zachary Shannon

Zachary Shannon

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 32 posts

Posted 04 October 2013 - 10:44 AM

Hello,

I have been facing a problem concerning wire-less video transmission using my WE VI WIRELESS system. This problem has only been happening during this year. I am using a SONY PMW-320 and my transmitter is of the model IDX CD-5HD.

The problem is that my recieved image on the monitor is breaking up into a black screen for about 2 frames at a very short distant rate.

By short distant i mean it breaks up when i am right next to the reciever.

I have tried changing cables and even tried changing cameras but the problem is still present.

The problem is not a RF (out of range problem) but a random black cut which i beleive is considered as a video signal problem.

 

Please get back to me i would really appreciate your theories or possible solutions.

Thank you.

Elie Azar

 

 

Hi Elie,

 

I am sorry to hear that you are having issues with your transmitter. I'd like to help identify the cause of the problem but i will need more details from you. Please message me your contact info and I'll be in touch to get more details. 

 

Thank you,

 

-Zack


  • 0

#3 brett.mayfield

brett.mayfield

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 240 posts
  • hotlanta

Posted 06 October 2013 - 12:43 AM

Hey Elie

At one point in time I was told that my receiving monitor needed a newer firmware to work consistently with the WEVI. I dont think this ended up being the case, but perhaps theres a monitor issue to consider. we talked to the guys at IDX who really helped resolve the issue.


  • 0




Varizoom Follow Focus

GPI Pro Systems

Teradek

Paralinx LLC

IDX

PLC Electronics Solutions

BOXX

Wireless Video Systems

Engineered Cinema Solutions

Omnishot Systems

Betz Tools for Stabilizers

Boland Communications

Media Blackout - Custom Cables and AKS

rebotnix Technologies

SkyDreams

PLC - Bartech

Ritter Battery