Jump to content



Photo

Power Problem with Bartech/Heden


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Patrick Hammer

Patrick Hammer

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 May 2012 - 05:06 PM

Hello there,

i have a bartech Remote + Heden M26VE Motor.

Powered by an old (but full)
IPX NP-L 7S via Hirose Plug (4 - pin) to 2 pin Lemo to the control device.

But it does not work.

As long as the motor is not plugged in, everything is fine.

And with motor, no chance... i even can not calibrate....

Any Ideas?
To low power? i guess it´s so.
  • 0

#2 Osvaldo Silvera SOC

Osvaldo Silvera SOC

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 674 posts
  • Miami, FL

Posted 04 May 2012 - 09:24 PM

Patrick, contact Jim Bartel, the manufacturer of the BFD, he"ll help you figure out whats wrong.
Go to http://www.bartechengineering.com/ and contact him thru there.
  • 0

#3 Marc Alfonso

Marc Alfonso

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 34 posts
  • Vancouver

Posted 04 May 2012 - 11:29 PM

Hello there,

i have a bartech Remote + Heden M26VE Motor.

Powered by an old (but full)
IPX NP-L 7S via Hirose Plug (4 - pin) to 2 pin Lemo to the control device.

But it does not work.

As long as the motor is not plugged in, everything is fine.

And with motor, no chance... i even can not calibrate....

Any Ideas?
To low power? i guess it´s so.



Hello Patrick,

It is likely that if you are running on 12 volts and the Torque in the BDR is set too high
and the motor is trying to draw too much power from the power supply.

Try lowering the torque

I sent you a PM with contact details

regards,

Marc
  • 0

#4 John atkinson

John atkinson

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 145 posts
  • Florida

Posted 05 May 2012 - 11:27 AM

Is your a BDR?

JA
  • 0

#5 Louis Puli SOC

Louis Puli SOC

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 418 posts
  • Australia ,New Zealand

Posted 05 May 2012 - 09:25 PM

Is your a BDR?

JA

Hi JA
It would have to be if he was using a Digital M26VE heden motor :)
  • 0

#6 Stephen Wymer

Stephen Wymer

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 57 posts
  • Oklahoma City

Posted 07 May 2012 - 09:31 PM

Is your a BDR?

JA

Hi JA
It would have to be if he was using a Digital M26VE heden motor :)


Then again, that could be the problem.

Has it ever worked Patrick? Have you tried other power sources, like a P-Tap?
  • 0

#7 James Davis

James Davis

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 638 posts
  • London

Posted 08 May 2012 - 04:56 AM

If you try an alternative power source and it works fine.
Then you can write off any issues with the wireless follow focus kit and then your next step should be to look at the battery/rig set-up


Are you powering anything else off of this battery?

Monitor, modulus/any other kind of wireless transmitter?

Camera?

It's only a 68wh battery, it probably wouldn't take much to max out it's capacity.
  • 0




Wireless Video Systems

Omnishot Systems

PLC - Bartech

Ritter Battery

Engineered Cinema Solutions

BOXX

Media Blackout - Custom Cables and AKS

GPI Pro Systems

Varizoom Follow Focus

Teradek

IDX

rebotnix Technologies

PLC Electronics Solutions

Betz Tools for Stabilizers

Boland Communications

SkyDreams

Paralinx LLC