Jump to content



Photo

Epic + REDBYTE + 6.20 = Fail


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 thomas-english

thomas-english

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 1165 posts
  • UK

Posted 06 August 2011 - 08:57 AM

Make sure that any Epic you get has the one week old beta build 6.24 if you are feeding a RedByte otherwise it won't work. The only solution on 6.20 build (current release) is putting a lockit box onto the EPIC or getting an AJA downconverter.
  • 0

#2 Alec Jarnagin SOC

Alec Jarnagin SOC

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 1800 posts
  • New York City, USA

Posted 06 August 2011 - 09:12 AM

Interesting Thomas, but I have not found that to the case. I can't recall the firmware version we were on, but it was earlier this summer. No problems with a Decimator. Downconverting to NTSC if that makes a difference.
  • 0

#3 thomas-english

thomas-english

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 1165 posts
  • UK

Posted 06 August 2011 - 11:45 AM

Maybe it worked with a previous firmware. I called RED and was told it was a known issue. I rung around a few other people. Notably a very well known and talented DIT here who has a big RED facilites house and he told me he had been having murders with this issue. Its finally fixed on Beta 6.24

NTSC makes no difference but shooting at 23.94fps will work fine. I bet your camera as at 23.94?

RED told me the issue was with 25p and most other off frame rates.
  • 0

#4 Alec Jarnagin SOC

Alec Jarnagin SOC

    Advanced Member

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 1800 posts
  • New York City, USA

Posted 06 August 2011 - 03:44 PM

Yup, that would be it. We don't use 25 fps here.
  • 0




BOXX

Engineered Cinema Solutions

Omnishot Systems

GPI Pro Systems

PLC - Bartech

Boland Communications

Teradek

Wireless Video Systems

Paralinx LLC

PLC Electronics Solutions

Media Blackout - Custom Cables and AKS

Varizoom Follow Focus

IDX

Betz Tools for Stabilizers

SkyDreams

rebotnix Technologies

Ritter Battery