Jump to content


7d + Merlin help

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 seb45


    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 06 April 2010 - 11:19 AM

I have the 7d with the sigma 10-20 on the merlin and I have it pretty much balanced. The buble is perfect and the drop time is about 1 sec. The problem I have is that when I have it on the Tripod docking station it always turns to the left and then it stops there but still the buble is in the middle. I do find that it sways when I use it sugestin that it is a little botton heavy but the drop time is 1 sec.

Any thoughts

  • 0

#2 daniel hanit

daniel hanit

    Advanced Member

  • Sustaining Members
  • 72 posts
  • Israel

Posted 27 May 2012 - 12:05 AM

I would try a 2 seconds drop time, and i wouldn't trust the bubble too much, mine is a bit off...
  • 0

#3 Evrim KAYA

Evrim KAYA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 posts

Posted 20 July 2012 - 04:53 AM

sebastian & yolanda

in this forum we have the rule of using our full names as user names. if not your posts might get deleted by admins.


from what i understand from your post you have a gimbal problem. i don't think merlin gimbal is user servisable so you might need to contact tiffen or your reseller for repair/replace.

also; this topic belongs to "Steadi-Newbies" section not the "cameras"

Edited by Evrim KAYA, 20 July 2012 - 04:55 AM.

  • 0

GPI Pro Systems

Boland Communications

Wireless Video Systems



PLC Electronics Solutions

rebotnix Technologies

Paralinx LLC

Omnishot Systems

PLC - Bartech


Camera Motion Research

Varizoom Follow Focus

Ritter Battery

Betz Tools for Stabilizers